Elektronisk musikk og barn

Medier, foreldre og eldre musikkeksperter lager mye støy om elektronisk musikk; det er sett på som en katastrofe basert trend skapt av den nye generasjonen, og de ville helst sett til å skru tiden tilbake noen tiår hvor ‘musikk fortsatt var musikk’, uten teknologiske og raske rytmer. Noen omtaler det til og med som det verste partydopet som finnes på markedet, og den eldre generasjonen venter på at elektronisk musikk skal passere forbi. Men elektronisk musikk har absolutt kommet for å bli, og den yngre generasjonen har utviklet en måte å både lage og dele musikk på som verden aldri før har opplevd tidligere.

Hjernen reagerer selvfølgelig vår på alle typer musikk, og flere studier har vist at kun ved å høre små stykker av enten glad eller trist musikk endre humøret vårt. Men vi er her for å snakke om effektene ved elektronisk musikk, og hvorfor det er bra for de unge å høre på det:

  • Gjennom musikk slipper vi ut neurotransmitteren serotonin, som sprer glede og en følelse av velvære. I tillegg trigger vi dopamin, som er ansvarlig forgetty_rm_photo_of_man_listening_to_headphones å hjelpe til med å føle oss motivert og våkne. Musikk kan også være med på å utløse noradrenalin, som gir oss en økt konsentrasjon, ogg følelser av oppstemthet og velbefinnende. Ikke rart at trance, progressive og tropical house får oss til å føle oss så bra!
  • Elektronisk musikk er effektivt mot stress og depresjon, og kan fungere som en anti-depressiv. Ved å slippe seg fri i bølger av musikk, kan nervesystemet vårt roe seg ned, sinnet forsvinner fra kroppen, og leder oss til et avslappende stadie. Ved å høre på lystige toner, kan det spille inn på selvbildet og selvtilliten vår. Hadet bra, lykkepiller!
  • Forskning viser at elektronisk musikk stimulerer hjernen og øker konsentrasjon når man gjør lekser, pugger og leser. For matte, er 50-80 BPM låter det beste, som man finner i minimal house og ambient. Dersom man utøver et mer kreativt prosjekt, innenfor kunst, språk eller drama, er det anbefalt å bruke mer uttrykksfulle og hurtige låter, slik som eksperimentell og trip hop byr på.