Hvordan du kan bli en suksess innenfor elektronisk musikk i Skandinavia

Om man har en drøm om å bli artist i Skandinavia, vil man bli møtt med skepsis. Janteloven og økonomisk sikkerhet er nøkkelord blant de små samfunnene vi har, og drømmen om er kreativt yrke kan være hard å nå. Men ikke umulig. Dersom man ønsker å synge på sitt eget språk, blir publikummet veldig begrenset, og det kan ta årevis for å oppnå så lite som 100.000 lyttere. Om man vil gjøre det stort, bør man gjøre det internasjonalt. Hviltraktor1-1204x643ke metoder bør man bruke for å bli kjent?

I det siste har Skandinavia bevist at det ikke bare er lat ungdom som graver seg ned i kjellerne sine; flere kjeller-artister har nådd fra null til hele verden ved å sitte hjemme å mekke elektronisk musikk. Kygo fra Norge har gitt landet sitt et aldeles internasjonalt stempel, og han begynte karrieren sin fra kjelleren.

Internett er et sterkt medium som gir deg muligheten til å dele musikken din, og opprette en fan-base lenge før din første konsert. Med rette kanaler og en sterk tro på seg selv, kan man nå langt. Så kanskje det beste rådet å gi, er å ikke la seg lure av Janteloven. Om man opprettholder rett innstilling, er aktiv på nett og deler musikken trutt og jevnt, er sjansene store for å slå gjennom.

Man er ikke lenger avhengig av plateselskaper eller distribusjons kontrakter for internasjonal anerkjennelse; man har alle verktøyene for å dele musikk på både YouTube, BeatPort, Soundcloud og sosiale medier for å spre budskapet. Og flere har allerede gjort det. Se på Kygo eller Alan Walker, for eksempel.

Det å ha talent, pågangsmot, viljestyrke, litt kjennskap til sosiale medier eller enkel markedsføring, samt en dose flaks og tilfeldigheter, kan lytterne komme lenge før du har opptredd foran et eneste menneske. Lovpris teknologien som hjelper deg med å lage musikk – til å spre musikken din.