Hvordan får man platekontrakt i Norge?

Selv og plateselskaper kanskje ikke er like viktige og nødvendige med all teknologien vi har rundt oss, er det fortsatt flere fordeler og mindre pes dersom man kommer inn i varmen hos et studio eller plateselskap. Men hvor finnes man plateselskaper i Skandinavia? Det er sikkert ikke mange av dem, eller? Til din glede, er dTainted_blue_studios_control_roomet veldig mange plateselskap i de skandinaviske landene. Og mange av de distribuerer deg videre til utlandet, for å gi deg spillerom til å gro deg enda større. Så hvem snakker man med, og hvordan får man egentlig en platekontrakt?

I Norge har både Sony, Warner og Universal avdelinger; noen av verdens største plateselskaper. Men det er ikke lett å lande en kontrakt hos dem, man bør enten ha gjort store ting for små selskaper allerede, eller ha gitt ut CDer på egen hånd. Det beste er selvsagt å spille sin egen musikk, og ikke cover låter, når en vurderer å satse høyt. Samt er viktige faktorer talent (uskreven regel), pågangsmot, gode kontakter, samt en dose flaks og tilfeldigheter.

Det å promotere seg selv gjennom ulike streamingtjenes, på sosiale medier og lignende, er også gode måter å bli oppdaget på. Veien fra en blakk lommebok til platekontrat behøver ikke svinge innom platestudio og skrape sammen alt man har for å satse på å komme seg noen vei; det kan faktisk være nok å bringe seg selv frem i spotlydet gjennom YouTube og andre kanaler.

Hvis i har en innspilt plate klar, o kanskje ikke er så flittig foran dataen, kan en distribusjonskontrakt hjelpe deg på veien til stjernene. Det finnes flere norske distributører som kan hjelpe artistene til selvhjelp med en distribusjonskontrakt. Dette vil si at de hjelper deg med å lansere utgivelsen din og kan distribuere deg videre til utenlandske firma, og lignende – men man hopper rett og slett over den harde muren til en platekontrakt, men kan skaffe seg en lettere når man allerede er på andre siden av muren.

Bransjefetivalet bylarm er heller ingen dum ide, hvor det finnes talentfulle håp og mange talentspeider og andre profesjonelle fra bransjen.

Lykke til!