Hvordan skrive sangtekster for elektronisk musikk?

Hvis du ønsker å skrive sangtekster som passer til elektronisk musikk, finnes det mange muligheter og måter å utføre det på. Noen anbefaler å bare skrive sanger, og etterpå prøve å få dem til å passe inn med elektronisk musikk – selv om den gjerne kunne passet inn i rock eller pop sjangeren også.

Andre mener at man bør komme på noen kjappe tekster, ikke legge for mye vekt ned i sangene man skriver, og heller fokusere på musikken. Først bør man lytte til stemningen man har skapt i musikken sin, og komme på noen linjer om hvordan man føler seg når man hører rytmene. Skriv noe en hver person kan relatere seg til, og kanskje kan du gjenskape følelsen du kjenner hos andre – og hvis ikke det er kunst, så lurer vi på hva som er kunst. I elektronisk musikk er det ofte populært å bruke kvinnestemmer til å flyte gjennom sangen med musikken, slik som Ellie Goulding ofte gjør. Det kan bli både vakkert og følelsesladene om man gjør det på rett måte.

Noen prøver seg også ut på mindre intelligente sangtekster, ettersom ‘du like gjerne kunne ha lest baksiden av en cornflakes eske, alle som hører på er høye på dop uansett’. hwOg kanskje noen hiter som for eksempel ‘Call On Me’ beviser det. Allikevel finnes det mange artister som ser viktigheten av å formulere et budskap gjennom tekstene sine, slik som Dub FX. Han lager låter med mening, som passer inn til låtene og stemningen han skaper.

Uansett hvilken måte du velger, finnes det en grei huskeliste som kan være grei å ha med seg:

  • Livet er travelt, så du må ta deg tid til musikken din. NÅ. Ellers er det for sent.
  • Vær innovasjonsdyktig, og gjør mye research. Visdom og inspirasjon er samme sak.
  • Organiser alle filer, lag tidslinjer og system.
  • IKKE GI OPP. Ta pauser, og ikke jobb under press.
  • Feil bør ikke stoppe deg; de bør heller motivere deg til å ikke gjenta dem.
  • Andre forstår kanskje ikke. Dersom du vet det er bra musikk, så er det bra musikk.