Instrumenter som blir brukt i skapelsen av elektronisk musikk

Trodde du elektronisk musikk bare var sånn en digital dunk-dunk musikk? Langt derifra, selv om mange kanskje tenker slik i dag. Mange assossierer elektronisk musikk med det tjueførste århundret, og spesielt da den digitale, moderne versjonen av elektronisk musikk. Det er ikke helt riktig. Elektronisk musikk er faktisk en felles betegnelse for alle typer musikk som er satt sammen vedimage01 bruk at elektronisk utstyr, og blir fremført gjennom høytalere. Grunnen til at elektronisk musikk fanget interesse for musikere helt tilbake til kunstmusikk tidene, var nettopp fordi de ønsket å utforme nye lyder de ikke kunne oppnå med akustiske instrumenter. Fra denne nysgjerrigheten kom elektrofoner til, og etter 2. verdenskrig var over kom båndopptakerteknikken på markedet.

Alle elektroniske instrumenter har en ting til felles: audio singal behandling ved eksterne applikasjoner. De enklere musikalske instrumentene er ofte bare kalt lydeffekter, slik at ikke absolutt hva-som-helst kan bli kalt musikk – noe det finnes hete diskusjoner om så lenge det har blitt meget lett å skape musikk gjennom teknologi.

I det meste av musikken vi hører rundt oss i dag, som befinner seg i filmer, baksgrunnslyder på fjernsynet og reklamer, er laget med elektroniske instrumenter eller digital manipulering. Flere talenter med store hitlåter kan absolutt ikke synge, men takket være litt miksing og triksing, høres de også ut som engler – så joda, neste gang du ønsker å spille inn en låt for kjæresten din, kan du også høres fabelaktig ut. Elektronisk musikk begynte for alvor da synthesizerne ankom i de tidlige 1960-årene, og siden den gang har flere instrumenter blitt klassifisert som elektroniske instrumenter. Noen av disse er:

ANS synthesizer

Theremin

Chamberlin

Telharmonium

Mellotron

Digital synthesizer

Analog synthesizer

Electronde

Croix Sonore

Novachord

Stylophone

Hammond organ

Spharophon

Moog modular synthesizer

Radiodrum

Ondes Martenot

Oramics

Selvfølgelig, det vi ser på som elektronisk musikk i dag, er ofte utvinnet fra datamaskinen, med sample-lyder og digitale scratchboards. Men kanskje du er keen på å teste ut en litt old school stylophone mens du fordyper deg i elektronisk musikk?