Skandinavia er kanskje mest kjent for sin vakre og frodige natur, flinke skihoppere, sine fantastiske menneskerettigheter, samt et mangfold av penger, fisk, olje. I hvert fall inntil nylig.

De siste tiårene har en nytenkende generasjon vært med på å endre dette, gjennom teknologi. Å få tilgang til teknologi i lille, bortgjemte Skandinavia, har endret hva vi kan stå fram som og være stolte av. Vi har lange, kalde vintre, og mange har flere mil til nærmeste nabo. Er det ikke da ideelt å sitte foran en dataskjerm å skape vindunderlige applikasjoner, spill og musikk? Jo, og det er kanskje nettopp det som har dratt Skandinavia til Spotify easter eggså yte og bidra til det internasjonale teknologiske miljøet.

Sverige har laget Skype, Spotify og AIS, mens Finland kan være stolte av både lyd video og IRC chat protokollen. Danmark skapte Google Maps applikasjonen, og Norge og Island har utviklet både grønne teknologier og avansert teknologisk olje utstyr. Teknologien har blomstret i Skandinavia, og også gitt artister tilgang til å spre budskapet sitt fra land som normalt sett blir oversett, og har muligheten til å skape musikk hjemmefra – uten å reise til Hollywood med et håp om å bli oppdaget.

I tillegg til å utvikle nye og talentfulle elektroniske musikere, har internett baserte tjenester som Wimp og Spotify hjulpet til i musikkindustrien i Skandinavia. I 2012 så Norge en økning på hele 21% i omsetning i løpet av de første seks månedene sammenlignet med året før. Det er en ganske god stigning, og nok et bevis på at det teknologiske omfanget spiller en stor rolle for de små Skandinaviske markedene – og musikk industriene. Med teknologi har små artister muligheten til å danne et internasjonalt marked rundt seg selv, samt å produsere musikk uten å betale skjorta for det.

Skandinavia er i verdenstoppen når det kommer til digital musikk, så ja – teknologien har gjort et stort inntrykk på musikk her.