Populære artister innen denne sjangeren

Noen elektroniske artister du bør ha med i spillelisten din:

The Prodigy

For mange er de en av de første assosiasjonene med elektronisk musikk. The Prodigy er en elektronisk musikk gruppe dannet i 1990, England. De har solgt over 16 millioner plater på verdensbasis, og er noen av de største innen dansemusikkens historie. Da The Prodigy inntok rave scenen på begynnelsen av nitti-tallet, var steget mot berømmelse kort: de dro inn mange lyttere som vanligvis ikke likte elektronisk musikk, med deres inspirasjon fra hardcore, alternativ rock, big beats og punk i de fantastiske rytmene de har skapt.

Daft Punk

Denne franske duoen er en av de mest suksessfulle kollabene innen elektronisk music, både i platesalg og berømmelse. Noensinne. Daft Punk inntok house bevegelsen i Frankrike på slutten av 1990 tallet. Gjennom sci-fi lignende hjelmer tok de rave og festivaler med storm gjennom hele 00-tallet, og musikkvideoene består kun av animasjon. I 2015 laget de dokumentaren “Daft Punk – behind the helmets”, og for første gang fikk verden se hvem de egentlig var. Mange elektroniske musikk elskere ser på dem som skapelsen av fabelaktig elektronisk musikk – og ikke uten grunn.

Deadmau5

Med et gigantisk musehode på hver opptreden skapte Deadmau5 et ikon for seg selv. Opp1024px-Deadmau5_drinnelig fra Canada, har Deadmau5 slått gjennom med house og andre sjangere innen elektronisk musikk. Første gang han slapp et album var i 2005, og per i dag er han en av de best betalte elektronisk musikk artistene i hele verden. Mange har omtalt han som Kanye West av den elektroniske musikk verden på grunn av egoet sitt, men med stort ego kommer en genial musikk.

Skrillex

En populær og genial dubstep artist – som kanskje mistet et par fans da han gikk fra å være undergrunn til å toppe hitlister verden rundt. Uten tvil, har Skrillex en unik måte å lage musikk på, og bør belønnes for talentet sitt. Den unge California gutten har allerede tatt i mot åtte Grammy Awards, og holder flest Grammyer noensinne mottat av en elektronisk dansemusikk artist.