Populære internasjonale elektronisk musikk artister i Luxembourg

Den elektroniske rytmen entret Luxembourg allerede på slutten av åtti-tallet, og tiltrakk seg et undergrunnsmiljø av glade dansere og deejays. Selv om du kanskje ikke kan nevne noe artister fra Luxembourg i forbifarten, har noen artister allerede blitt internasjonale, og andre har fokusert på å dyrke sjangeren, fete klubber og elektroniske festivaler innenfor det lille landet. Så hvilke populære musikere innenfor elektronisk musikk i Luxembourg bør du få med deg?

Victor Ferreira, som går under artistnavnet Sun Glitters, ble i 2013 signert med plateselskapet Mush i Los Angeles. Et stort skritt for ham, men et endra større for Luxembourgs elektroniske musikkverden: han ble den første elektroniske artisten fra landet som signerte en avtale med et amerikansk studio. Han begynte karrieren sin i 2011, og ga ut både mikser og plater på eget intinativ, før han ble oppdaget av Mush.

Fernandes Carlos, bedre kjent som DJ Chich i musikkverdenen, er en portugisisk DJ og produsent fra Luxembourg. Han åpnet dørene for elektronisk musikk i det lille landet sitt, og har gjort underverker for undergroundsscenen i Luxembourg. Allerede som femtenåring, i 1989, fanget han interesse for eletronisk musikk, og begynte å organisere store party i Sør-Luxembourg. På begynnelsen av nitti-tallet satte han i gang en rekke acid-house partys i Luxembourg, og skapte et helt nytt miljø for populasjonen. Han er i bunn og grunn pioneeren i Luxembourg for elektronisk musikk og trance, og takket være han fanget flere deejayer fra Belgia og andre land interesser for å komme til Luxembourg å delta på eventene hans.rot-tf058

Twisted Frequencies er en duo-gruppe som begynte sin karriere i Luxembourg i 2006. De ble oppslukt av sjangeren Drum&Bass, og begynte å spille på rave party og klubber i Luxembourg – noe som etter kun fem måneder åpnet dørene til de største klubbene for elektronisk musikk i landet. Twisted Frequencies har etterlatt et fotspor og en poineerfase for Drum&Bass og Dubstep i Luxembourg.

Andre artister er DJ Jihay, Marc Netty og , som har entret scenen for å bli.