Populære musikere innen elektronisk musikk i Skandinavia

Takket være elektronisk musikk har Skandinavia ordnet seg en ny medalje i internasjonalt herredømme. Teknologien har hjulpet mange å gå fra null til verdenskjente nesten over natten, og vi blir ikke lenger husket for skihoppere og fjorder. Nei, vi har entret det internasjonale markedet for musikk hardere enn vi 2498259noensinne har gjort før, og listen over elektroniske musikk artister i Skandinavia vokser.

Nylig inntok norske Alan Walker fra Bergen scenen på X Games i Oslo med hitlåten sin ‘Faded’, som allerede har toppet VG lista i Norge i flere måneder. Etter sin opptreden kan han nå stolt si at han har den mest etterspurte låten i verden, da han har toppet listen på mobilsøketjenesten Shazam. Han har også 126 millioner avspillinger på Spotify, og vi har absolutt ikke hørt det siste fra den unge 18 åringen.

En annen stor elektronisk musikk artist i Norge er selvfølgelig Kygo, som føk forbi svenske Avicii i 2015 og tok verden med storm. Norge har mye undergrunnsmusikk innenfor den elektroniske sjangeren, og skiller seg ut fra de kommersielle artistene i Sverige.

Men svenskene kan skryte på seg stor suksess innenfor elektronisk musikk, med store verdensberømte artister som allerede nevnte Avicii, Axwell, Eric Prydz og Cazzette. Og Swedish House Mafia. Vi må ikke glemme Swedish House Mafia, som var en av de første internasjonale elektronisk musikk bandene fra Sverige. Ett par bra låter hadde de, også. I tillegg har vi Alesso fra Sverige, som har tatt verden med storm gjennom sine anthem på den elektroniske festivalen Tomorrowland.

Island har også et lite internasjonalt techno miljø, med noen elektroniske musikk artister som har blitt verdenskjente. Den mest kjente av dem er nok GusGus, som allerede har gitt ut ni album. Andre artister man ikke bør gå glipp av fra Island er Sisy Ey, Gluteus Maximus, Bloodgroup og Hermigervill.