Hvis man skrur tiden tilbake 27 år, kunne man delta på en ny og spennende begivenhet i Luxembourg: elektronisk musikk begynte å strømme ut av høytalerne i den sørlige delen av landet, og veldig fort ble et undergrunnsmiljø skapt innenfor den voksende sjangeren som ble populær over hele Europa.

I Luxembourg ble den nye scenen nærmest grunnlagt av en femten år gammel gutt, som gikk under navnet Dj Chich. Takket være hans interesse og engasjement startet en bølge; etter å først spille den nye musikken, organiserte hanlarge de første acid-house partyene i Luxembourg på begynnelsen av nitti-tallet, og dro med deejays fra andre land i Europa på ravene sine. Som en naturlig effekt, hang flere seg på drømmen om å bli deejays og hjelpe til på oppstarten av den elektroniske musikkverdenen i landet med bare litt over en halv million innbyggere. Dj Chich hadde åpnet en dør som skulle vokse seg større og større de neste årene.

Selv om den femten år gamle gutten ikke visste hva han startet i 1989, har drømmen gått langt forbi hva han kunne forestille seg. Men, for ham er musikk livet, og livet er musikk. Til i dag er han aktiv i den elektroniske miljøet i Luxembourg, hvor han nå har startet sitt eget plateselskap sammen med den belgiske deejayen Danny Casseau. De ønsker hverken berømmelse eller popularitet, slik som det velstående landet består av, men å danne artister som virkelig lever for musikk, og skaper liv gjennom musikk.

Elektroniske klubber og et ungt, fest glad publikum strømmet til høytalerne hver helg, hvor både lokale og internasjonale artister kom for å mikse på brettene sine. Mot midten av 00-tallet var det ikke lenger et miljø; på verdensbasis hadde elektonisk musikk tatt over de fleste klubber, radiostasjoner og musikkstreamings tjenester. Det samme gjaldt for Luxembourg, hvor elektronisk musikk er populært og fortsatt spennende – men mange nye og kreative deejays som er klare for å ta steget internasjonalt.