Tilgjengeligheten av elektronisk musikk online

Tiden er forbi hvor man måtte pendle gjennom halve byen for å spasere inn i en platesjappe for å lytte til det nye albumet av favorittartisten sin. Den yngre generasjonen har kanskje aldri, og kommer aldri til, å eie en CD i hele sitt liv. Man trenger ikke lenger å lese om nye artister i magasiner eller bli tipset muntlig av en venn. Alt man trenger, ligger bare et tastetrykk unna på datamaskinen.

Tusenvis av sanger blir sluppet hver dag, og enda flere tusen lytter til dem. Vi har tilgang til internett, og derfor musikk, hvor enn vi snur oss. Internett har skapt en re3042067979_0c66523965volusjon innenfor musikk, og ikke bare til fordel for lytterne.

Og på grunn av de teknologiske algoritmene, som blant annet har gitt oss informasjonsstrømmen Internett, har andre også funnet ut hvordan de kan dra nytte av teknologien. Musikere og artister trenger ikke lenger være musikalske eller investere i instrumenter. De må være tekniske, systematiske og kan lage musikk direkte på datamaskinen sin. En helt ny form av musikk oppsto da musikken ble digital, og unge deejays kunne sitte i kjelleren sin og mikse nye låter direkte.

Musikkanaler som You
Tube, SoundCloud…. har åpnet for gratis markedsføring; hvor mange har gått fra å være usynlige til internasjonale stjerner over natten. Verden ligger bare noen tastetrykk unna, og alle har tilgang på et hav av musikk i alle sjangere. Med elektronisk musikk i spissen på hitlister, rave party og løpeturer, streamer vi musikk enten vi er hjemme eller ute. Tilgangen på elektronisk musikk på nett er større enn noen gang, og vi har muligheten for å lytte til mikser av favorittsangene våre fra en hobby-DJ fra Filippinene på en søndagskveld. Vi har aldri vært så heldige før, og har skapt et forhold mellom musikk og internett som har endret musikkverdenen for alltid.